V Kendiciach sa uskutoční 10. ročník festivalu v speve ľudových piesní

05.05.2012 Prešov

Kendice 5. mája (TASR) - V obci Kendice vzdialenej osem kilometrov od Prešova sa uskutoční v nedeľu 6. mája X. ročník festivalu v speve ľudových piesní V Kendzicoch vešelo. Organizátormi súťažnej prehliadky speváckych skupín a jednotlivcov sú Obecný úrad v Kendiciach a Šarišské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK).
Na podujatí vystúpi 12 folklórnych skupín z celého okolia Prešova. Odborný dohľad nad súťažou bude mať porota zložená z troch odborníkov. Súťažiť sa bude v štyroch kategóriách, a to sólisti speváci, sólisti speváčky, ženské spevácke skupiny a mužské spevácke skupiny. Domáci budí zastúpení folklórnou skupinou Kendičan, ktorá úspešne funguje pri obecnom úrade a reprezentuje obec na podobných podujatiach aj mimo okresu Prešov.
Súťaž sa začne o 14. hodine. Pred jej začiatkom, o 13.30 h, sa v centre obce pred kultúrnym domom uskutoční tradičné stavanie mája. Toto tradičné podujatie je prehliadkou, ktorá zachováva tradície folklóru a predstavuje jeho krásu mladej generácii.
TASR informovala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.
 

Vyberte región